top of page
DSC09205_edited_edited.jpg

HAARVERLIES BIJ CHEMOTHEARPIE

Chemotherapie of bestraling van het hoofd kan gedeeltelijk of helemaal uitvallen.  Tijdig laten informeren is dan ook heel belangrijk. Bij het intakegesprek informeren wij u over de mogelijkheden van het dragen van een pruik. Laat u uitgebreid informeren bij Zunara Hairbank.  Het is beter om tijdig te laten informeren, zodat wij duidelijk kan zien hoe uw haar er eerst uitziet. Dan kunnen wij een haarwerk maken met dezelfde haarstructuur en kleur.  Uiteraard als u wat anders wilt kunnen wij dat ook voor uw maken, welk kapsel u ook kiest belangrijk is dat u uzelf blijft!

Klanten vragen vaak over wat ze moeten doen met hun haren vόόr  de chemo , kortknippen of afscheren. Het is absoluut niet nodig om uw eventueel eigen haren weg te scheren.  Sommigen vinden de overgang van lang haar naar kaal hoofd deprimerend.  Wij raden altijd aan, het haar kort te knippen alvorens de chemo begint.  Dit heeft als voordeel wanneer het haar begint uit te vallen, verlies je geen lange plukken maar korte haartjes of stoppels voor diegene die wel wilt laten scheren.  Dit is dan minder confronterend.  

Voor klanten die lang haar hebben  en daar een pruik wilt laten maken.  Kunnen dat met ons van te voren bespreken. Zelfs dat is mogelijk bij Zunara Hairbank. Mocht het haar lang genoeg zijn om te knopen kunnen wij uw eigen haren in u eigen haarwerk verwerken. 

WERKWIJZE

Wij werken in 4 stappen:
 
  1. Intakegesprek/eerste afspraak
  2. Het passen en kiezen van de haarwerk/ administratie voor de verzekering
  3. Leveren en modelleren
  4. Nazorg voor eventuele vragen en of aanpassingen van het haarwerk.

Intakegesprek/eerste afspraak

Het intakegesprek vinden wij heel erg belangrijk. Dit is vaak een emotioneel gedeelte. Klanten vertellen waarvoor ze haarwerk nodig hebben. Dit gesprek is heel erg vertrouwelijk en gebeurd in een aparte ruimte. Wij geven informatie over haarwerk en beantwoord al  uw vragen.

Het passen en kiezen van de haarwerk/ administratie voor de verzekering

In de tweede fase gaan we met u bekijken welk haarwerk het beste bij u past. We bepalen de haarkleur aan de hand van een haarstaaltjes. We gaan een model voor uw zoeken. Het haarwerk wordt pas geknipt en gemodelleerd tijdens het leveren. Welk kapsel u ook kiest belangrijk is dat u uzelf blijft. En dat niemand hoeft te weten dat u een haarwerk draagt.  Alle verdere administratie afhandelingen worden door ons verzorgd. Een verwijskaart is wel noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen. De verwijskaart kunt u aanvragen bij uw huisarts of specialist.

Leveren en modelleren

Bij het leveren van de haarwerk gaan we het model knippen die reeds is uitgekozen door de klant, uiteraard met het advies van de haarwerker. Daarna leggen wij u uit hoe u  het beste het haarwerk kunt verzorgen en onderhouden. Het haarwerk dient anders gewassen te worden.  Geen zorgen, dit gaan we u leren. Tevens leveren wij ook, alle producten  en materialen die u voor verzorging nodig hebt.

Nazorg voor eventuele vragen en of aanpassingen van het haarwerk

Nazorg vinden wij belangrijk! Wij stoppen dus niet na het leveren van een haarwerk. Wij staan u graag te woord wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn.

Brainstorm
My Approach
bottom of page